Göteborg

Göteborg

Resan börjar i Göteborg

Resan till Frederikshavn och Danmark börjar i Göteborg där du tar någon av Stena Lines stora färjor över Kattegatt till vårt grannland. Ombord på båten till Danmark kan du äta gott, shoppa och koppla av lite inför din fortsatta resa.

Men åk inte bara igenom Göteborg på din väg till färjan! Göteborg är en trevlig stad att besöka och är värd en eller flera dagar för titta sevärdheter, roa dig besöka den trevliga skärgården.Göteborg är en stad som är trevlig att besöka året om men naturligtvis är somrarna på västkusten med folkliv och (förhoppningsvis) bra väder något speciellt.
Så gör ett stopp i Göteborg innan din resa till Frederikshavn, vill du stanna över natten kan du antingen boka ett hotellrum eller hyra lägenhet i Göteborg kortare eller längre tid.

Sevärdheter i Göteborg

  • Liseberg är Göteborgs nöjespark som är Nordens största. Sedan 1923 har miljontals människor besökt parken för att åka häftiga attraktioner, njuta av blomsterprakten, se världsartister på scen eller bara göra en trevlig utflykt.
  • Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet som i sina olika gallerier visar utställningar inom begreppet världskultur.
  • Paddan är en sightseeing-båt som genom Vallgraven passerar under totalt 20 broar, många av dem mycket låga och åker sedan även ut en runda i Göteborgs hamn. Paddan avgår mitt i centrum från Kungsportsplatsen.

Mat och dryck i Göteborg

Det finns gott om restauranger i Göteborg – här finns trendiga ställen med spännande menyer, klassiska ställen med rustik mat och miljö men även trevliga kaféer där du kan ta en kopp kaffe och en fika. När du är i Göteborg får du naturligtvis inte missa att äta fisk och skaldjur vilket staden är välkänd för.
Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

The Reef

The Reef i Frederikshavn är en oas av tropisk lyx vid färjeläget, och det är en plats där du kan uppleva Karibiens magi mitt i Danmark. Det här är mer än bara ett vanligt hotell; det är en fullständig destination i sig själv.

Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland
© 2015-2024 MARTIN IVARSON