Resturanger Fredrikshamn

Det finns massor av trevliga restauranger i Frederikshavn – allt från enkla snabbmatställen till fina guldkrogar med vita dukar och gourmetmat.

Njut av mat och dryck i Frederikshavn

Frederikshavn är en dansk stad som ligger vid havet på norra Jylland. Staden är känd för sina fina restauranger som erbjuder ett brett utbud av mat och dryck från olika delar av landet. Det finns massor av trevliga restauranger att välja mellan i Frederikshavn – allt från enkla snabbmatställen till fina guldkrogar med vita dukar och gourmetmat. Oavsett om du letar efter en romantisk middag, ett familjeäventyr eller bara vill uppleva det fina utbudet av god mat och dryck, är det något för alla.

Om du vill ha enkel och prisvärd mat kan du välja någon av de många snabbmatställena i Fredrikshavn. Här hittar du allt från hamburgare och pizza till fisk och skaldjur. Även om detta inte är den typen av restaurang som ger dig den ultimata upplevelsen, erbjuder ofta många av dem lokal mat som har en unik smak. Vissa restauranger erbjuder även vegetariska alternativ, så att alla kan hitta något de tycker om.

För de som letar efter en mer sofistikerad middag har Frederikshavn massor att erbjuda. I stadens centrum hittar du flera fina guldkrogar med vita dukar och gourmetmat som imponerar på både smaklökar och budgeten. Här hittar du allt från det klassiska köket till modern fusion-mat, så att alla kan hitta sin favoritmiddag. Det finns även restauranger som specialiserat sig på regional mat, såsom  fisk och skaldjur.

För att fullborda din upplevelse rekommenderas det att provsmaka den lokala alkoholen: Aquavit, eller ”snaps” på svenska. Den lilla staden har mycket att erbjuda när det gäller drycker; besök någon av pubarna eller eller barerna för nya dryckes-upplevelser! Om man inte vill dricka alkohol kan man pröva nyttiga juicer – kallpressade friskpressade frukt- och grönsaksjuicer – eller andra drycker som passar perfekt till maten.

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

The Reef

The Reef Fredrikshamn är en liten klick av den karibiska övärlden. Här bland djungler och vattenfall finns äventyret, redo att upptäckas av dig eller dina barn.

Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland
© 2015-2023 MARTIN IVARSON