Färjor

Med flera avgångar dagligen och bekväma faciliteter ombord, är färja till Frederikshavn det perfekta sättet att ta sig över havet.

Boka din biljett idag och upplev en enkel och avkopplande resa över Kattegatt.

Färja till Fredrikshamn

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg  Du får en skön resa med god mat och shopping. Resan tar ungefär 3 timmar.

Stena Lines färjor avgår flera gånger om dagen från Göteborg till Fredrikshamn. Välj Stena Jutlandica eller Stena Danica om du vill kryssa Kattegatt i lugnt tempo och få gott om tid för en bit mat och shopping i butiken.

Göteborg Fredrikshamn, Stena Line

Ett lätt och trevligt sätt att ta sig mellan Sverige och Danmark är Stena Line Göteborg Fredrikshamn. Med flera avgångar om dagen och drygt tre timmars restid är färjan det snabbaste sättet att ta sig från Göteborg till våra danska grannar. Rederiet Sessanlinjen började trafikera vattnet mellan Göteborg och Fredrikshamn redan år 1924 med ett fartyg som hette Najaden. Detta blev en mycket framgångsrik linje, och Sessanlinjen trafikerade Göteborg Fredrikshamn ända fram till 1982 då de blev uppköpta av Stena Line som behöll och utökade trafiken.

Idag förflyttar Stena Lines tre färjor på den här turen över en och en halv miljon människor och drygt 330,000 bilar varje år. Färjorna, med undantag av Stena Gothica som endast tar lastbilar och järnvägsvagnar, är utrustade med en rad bekvämligheter.

Färjorna på linjen Göteborg Fredrikshamn

Stena Line Göteborg Fredrikshamn trafikeras av färjorna Stena Jutlandica och Stena Danica som sjösattes år 1996 respektive 1983. På dessa färjor kan man åtnjuta varm mat i någon av restaurangerna eller beställa en kall drink i en av barerna och det finns gott om sittplatser både inomhus och på däck. Om vädret tillåter är det här många passagerare väljer att sitta och njuta av solen och utsikten under resan. Det finns även caféer, casino och annan underhållning. Ombord på färjorna finns även gott om aktiviteter för barn med pingisbord, fotbollsspel och lekledare.

Färjan avgår från färjeterminalen i Göteborg, och går direkt till Fredrikshamn där den lägger till i hamnen som ligger relativt centralt. Därifrån kan man ta den 300 meter långa gångbron in till stadskärnan där man kan hitta hotell, restauranger, barer och shopping. 800 meter från färjeterminalen i Fredrikshamn ligger järnvägsstationen varifrån man kan resa vidare i Danmark och ut i Europa. Om man reser med bil ligger Stena-terminalen, eller Valutaslangen som den kallas lokalt, nära Europaväg 45.

https://domainstats.com

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Shopping i Fredrikshamn

Shopping i Fredrikshamn är en riktig upplevelse. Trots att staden är liten finns det gott om butiker av olika slag.

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Skagen

Det är enkelt att ta sig till Skagen. Vill du inte köra själv går tåget från Frederikshavn, stationen ligger på promenadavstånd från färjan.

The Reef

The Reef i Frederikshavn är en oas av tropisk lyx vid färjeläget, och det är en plats där du kan uppleva Karibiens magi mitt i Danmark. Det här är mer än bara ett vanligt hotell; det är en fullständig destination i sig själv.

Annonser ▼
Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

© 2015-2024 MARTIN IVARSON