Danmark över dagen

Danmark över dagen

Om du letar efter en spännande och minnesvärd resa som kan göras på en enda dag, har du kommit till rätt plats. Frederikshavn och Jylland bjuder på en förtrollande mix av natursköna skatter, kulturella upplevelser och historiska sevärdheter som är redo att upptäckas.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Din resa till Danmark över dagen börjar med en skön och avkopplande båtresa med Stena Line mellan Göteborg och Fredrikshamn. Här kan du njuta av god mat, underhållning och inte minst prisvärd shopping i butikerna ombord.
Sköna och varma dagar är det perfekt att njuta ute på däck, här hittar du barer och restauranger så du kan få något att äta eller dricka om du skulle bli sugen.

Resan till Fredrikshamn är en upplevelse även för barnen, ombord finns lekrum och massor av spännande aktiviteter för både mindre och större barn. Ett besök i butiken för att fylla påförrådet av lördagsgodis är alltid uppskattat.

Upplev Frederikshavn på några timmar

Den danska småstaden Fredrikshamn är en riktig idyll, belägen längs kusten på norra Jylland. Orten har varit fiskeläge och boplats i många tusen år, och varje år firas ett hejdundrande sjöslag i 1700-talsfolkhjälten Tordenskiolds ära. Fortfarande är Fredrikshamn en pittoresk småstad med gator kantade av charmiga småhus.

Hit åker du enkelt på dagstur med färja från Göteborg. Staden har mycket att erbjuda turister oavsett om man åker över dagen eller tänker stanna i trakten ett tag. Färjorna anländer och avgår under hela dagen och turisterna avlöser varandra i Fredrikshamns butiker och restauranger. Det är shoppingen som lockar och längs gågatorna i stadskärnan hittar du massor av butiker. Danskarna är kända för sina delikatesser och det finns gott om butiker för den som är ute efter viner och de berömda danska ostarna, som förvisso kanske inte faller alla i smaken.

I Fredrikshamns centrum ligger också den långa, långgrunda Palmstranden, som utsetts till Danmarks bästa strand. Här är det trångt under högsäsongen men den vita sanden och de vajande palmerna är ett oslagbart avbrott under en shoppingdag, så glöm inte att packa med badkläderna på er dagstur! Stranddagen blir förstås populär om du reser med barn, men det finns mer för dem även om det inte skulle vara badväder. I Bangsbo, som rymmer utflyktsmål för alla, finns det spännande Bangsbo Fort, en utställningsbunker från andra världskriget och kalla kriget. Den som vill bege sig utanför stan kan hyra en cykel och trampa ut i det öppna nordjylländska landskapet. Här finns de vyer vi känner igen från skagenmålarnas tavlor, vidsträckta sädesfält och stränder.

Ifrån Fredrikshamn går även en färja över till den idylliska ön Læsø flera gånger varje dag, och här spenderar du lätt en härlig sommardag med cykelturer, bad och skaldjursbuffé på någon av öns alla restauranger. Skaldjuren och fisken är ett måste också i Fredrikshamn där många restauranger erbjuder dagens fångst och utmärkta godsaker ur Kattegatts skafferi. När skymningen faller avrundar ni resan till Danmark över dagen på någon av restaurangerna längs gågatan, innan det är dags att ta färjan hem igen. Den semesterdag som ägnas åt en dagsutflykt till Fredrikshamn kommer att bli en dag du minns, även om resten av sommaren skulle vara fin.

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Shopping i Fredrikshamn

Shopping i Fredrikshamn är en riktig upplevelse. Trots att staden är liten finns det gott om butiker av olika slag.

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Skagen

Det är enkelt att ta sig till Skagen. Vill du inte köra själv går tåget från Frederikshavn, stationen ligger på promenadavstånd från färjan.

The Reef

The Reef i Frederikshavn är en oas av tropisk lyx vid färjeläget, och det är en plats där du kan uppleva Karibiens magi mitt i Danmark. Det här är mer än bara ett vanligt hotell; det är en fullständig destination i sig själv.

Cloostårnet

Cloostårnet som är nord-jyllands högsta utsiktspunkt ligger på kullarna högt ovanför Frederikshavn.

Annonser ▼
Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

Foton/bilder från Pixabay om ej annat anges.

© 2015-2024 Martin Ivarson
ivarson-webutveckling.png