Nordjylland

Nordjylland i Danmark är ett fantastiskt resmål för semestrande turister. Med sin vackra kustlinje, historiska sevärdheter, pittoreska städer och unika kultur är det en plats som har något att erbjuda alla.

Annons:

© Anne-Sophie Rosenvinge

Nordjylland - ett perfekt semestermål

Nordjylland i Danmark är ett fantastiskt resmål för dem som söker en avkopplande och naturskön semester. Regionen är känt för sina milsvida stränder, pittoreska fiskelägen och historiska sevärdheter. Oavsett om du är intresserad av att besöka museer och historiska platser eller bara vill koppla av på stranden och njuta av det vackra landskapet, så har Nordjylland något att erbjuda för alla smaker. Läs vidare för att upptäcka varför en semester i Nordjylland kan vara precis vad du behöver för att varva ner och njuta av livet.

Landskapet kallar sig till och med Ljusets land efter det speciella ljus som uppstår på landbiten som omgärdas av både Nordsjön och Kattegatt och dessutom genomskärs av Limfjorden. Närheten till vatten har präglat området som är känt för sina långa sandstränder och sin fiskeindustri och det platta, öppna landskapet ät perfekt för en cykelsemester där du hinner upptäcka allt Nordjylland har att erbjuda.

Starta i mysiga Frederikshavn där du kan njuta av både shopping och restauranger längs de välbesökta gågatorna och dessutom starta badsemestern med ett dopp på stranden som ligger mitt i centrum. Palmstranden, som den kallas efter de vajande palmer som sätts ut sommartid, har utsetts till Danmarks bästa strand.

Semester Nordjylland
Det är aldrig långt till en fin strand om du semestrar på Nordjylland. (Foto:Pixabay)

När du är mätt på staden beger du dig ut på hyrda eller medtagna cyklar. Landskapet är förskonat ifrån tunga backar och exemplariskt att cykla i, hela familjen kommer att orka. Längs vajande sädesfält och långdragna kuststräckor väljer du vägarna runt Nordjylland och upptäcker vyerna och det säregna ljus som i slutet av artonhundratalet inspirerade Skagenmålarnas världsberömda skildringar av den norddanska regionen.

För familjens mer äventyrskrävande medlemmar finns spännande stopp, som Aalborg Zoo, äventyrsbadet The Reef i Fredrikshavn och Fårup Sommarland, längs turen. Upptäck Nordjylland tillsammans, här finns något för alla.

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Shopping i Fredrikshamn

Shopping i Fredrikshamn är en riktig upplevelse. Trots att staden är liten finns det gott om butiker av olika slag.

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Skagen

Det är enkelt att ta sig till Skagen. Vill du inte köra själv går tåget från Frederikshavn, stationen ligger på promenadavstånd från färjan.

The Reef

The Reef i Frederikshavn är en oas av tropisk lyx vid färjeläget, och det är en plats där du kan uppleva Karibiens magi mitt i Danmark. Det här är mer än bara ett vanligt hotell; det är en fullständig destination i sig själv.

Palmstranden

Palmstranden i Frederikshavn är en pärla vid den norra kusten av Danmark som tillför en touch av tropisk atmosfär till det annars svala skandinaviska klimatet. Belägen i staden Frederikshavn i

Annonser ▼
Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

Foton/bilder från Pixabay om ej annat anges.

© 2015-2024 Martin Ivarson
ivarson-webutveckling.png