Nordjylland
Nordjylland

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål, och det är inte för inte en stor del av Danmarks konstskatt utgörs av de så kallade Skagenmålarnas verk.

Landskapet kallar sig till och med Ljusets land efter det speciella ljus som uppstår på landbiten som omgärdas av både Nordsjön och Kattegatt och dessutom genomskärs av Limfjorden. Närheten till vatten har präglat området som är känt för sina långa sandstränder och sin fiskeindustri och det platta, öppna landskapet ät perfekt för en cykelsemester där du hinner upptäcka allt Nordjylland har att erbjuda.

Starta i mysiga Fredrikshavn där du kan njuta av både shopping och restauranger längs de välbesökta gågatorna och dessutom starta badsemestern med ett dopp på stranden som ligger mitt i centrum. Palmstranden, som den kallas efter de vajande palmer som sätts ut sommartid, har utsetts till Danmarks bästa strand.

När du är mätt på staden beger du dig ut på hyrda eller medtagna cyklar. Landskapet är förskonat ifrån tunga backar och exemplariskt att cykla i, hela familjen kommer att orka. Längs vajande sädesfält och långdragna kuststräckor väljer du vägarna runt Nordjylland och upptäcker vyerna och det säregna ljus som i slutet av artonhundratalet inspirerade Skagenmålarnas världsberömda skildringar av den norddanska regionen.

För familjens mer äventyrskrävande medlemmar finns spännande stopp, som Aalborg Zoo, äventyrsbadet The Reef i Fredrikshavn och Fårup Sommarland, längs turen. Upptäck Nordjylland tillsammans, här finns något för alla.

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Skagen

Det är enkelt att ta sig till Skagen. Vill du inte köra själv går tåget från Frederikshavn, stationen ligger på promenadavstånd från färjan.

The Reef

The Reef Fredrikshamn är en liten klick av den karibiska övärlden. Här bland djungler och vattenfall finns äventyret, redo att upptäckas av dig eller dina barn.

The Reef Hotel

På Scandic The Reef simmar du i badlandet till ljudet av tropiskt åskmuller och fågelsång. Hotellet ligger centralt nära hamnen i Frederikshavn.

ANNONS ▼

Annons:

© 2017-2022 Martin Ivarson