Cloostårnet

Brønderslevvej 61, 9900 Frederikshavn, Danmark

Cloostårnet

En av stadens rikaste invånare köpmannen och konsul Christian Cloos testamenterade vid sin död området i Flade Bakker, liksom en summa pengar till Frederikshavn kommun som för att ett utkikstorn skulle uppföras

Det invigdes den 18 april 1962 och har sedan dess fungerat som ett landmärke för Frederikshavn, synlig för alla världens hörn när du närmar dig staden.

Tornet reser sig majestätiskt över Frederikshavns skyline och når en imponerande höjd på 60 meter. Det är byggt i en karakteristisk nygotisk stil, med vackra tornspetsar och utsmyckningar. Tornets fasad är prydd med vackra mönster och reliefer som återspeglar tidsperiodens fascination för konst och estetik.

Det mest imponerande med Cloostornet är dock den hisnande utsikten som erbjuds från toppen. Besökare kan ta hissen eller klättra uppför trapporna till utsiktsplatsen, där de blir belönade med en panoramautsikt över staden Frederikshavn, hamnen och det omgivande landskapet. Särskilt vid solnedgången är utsikten oförglömlig och skapar en magisk bakgrund för romantiska stunder eller stilla eftertanke.

Cloostornet har också en intressant historia, då det har bevittnat både världskrig och stadens utveckling genom åren. Det renoverades och öppnades för allmänheten år 2009 och fungerar nu som ett museum och utsiktsplats där besökare kan lära sig mer om tornets historia och betydelse för Frederikshavn.

Här har du en fantastisk utsikt över Frederikshavn och mycket av Vendsyssel. I klart väder kan Skagen och Råbjerg ses i norr, Rubjerg-knuten på västkusten, Jutlandskanten i söder och Kattegatöarna; Kølpen, Deget och Hirsholmene och Läsø i öster.

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Shopping i Fredrikshamn

Shopping i Fredrikshamn är en riktig upplevelse. Trots att staden är liten finns det gott om butiker av olika slag.

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Skagen

Det är enkelt att ta sig till Skagen. Vill du inte köra själv går tåget från Frederikshavn, stationen ligger på promenadavstånd från färjan.

The Reef

The Reef i Frederikshavn är en oas av tropisk lyx vid färjeläget, och det är en plats där du kan uppleva Karibiens magi mitt i Danmark. Det här är mer än bara ett vanligt hotell; det är en fullständig destination i sig själv.

Annonser ▼
Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

Foton/bilder från Pixabay om ej annat anges.

© 2015-2024 Martin Ivarson
ivarson-webutveckling.png

Brønderslevvej 61, 9900 Frederikshavn, Danmark