Shopping Frederikshavn

Shopping i Fredrikshamn

I hjärtat av Fredrikshamn kan du utforska de mysiga och pittoreska gatorna som är kantade av butiker i olika kategorier.

Här hittar du allt från små boutique-affärer som erbjuder unika och handgjorda produkter till större varuhus som har det senaste inom mode och teknik.

Shopping i Fredrikshamn

Om du letar efter en shoppingupplevelse utöver det vanliga är Frederikshavn, Danmark, rätt plats för dig. Gågatan i centrum av staden har massor av butiker och gallerior som erbjuder allt från kläder till vin och dansk mat. Det finns något för alla här. Du kan hitta de senaste trenderna från stora kedjor som H&M eller Normal, men även lokala butiker som bara finns just i Frederikshavn. Dessa unika butiker erbjuder ofta produkter som inte går att hitta någon annanstans.

Gågatan är full av liv och energi med gatuförsäljare, musik och människor som flanerar runt. Alla butiker har sina egna speciella unika stilar och du kan shoppa till bra priser. Oavsett om du letar efter mode, skor, smycken eller något annat speciellt så hittar du det på gatan! Du kan även handla souvenirer ifall du vill ha något att ta med hem som minne från din tur till Danmark.

Tidigare var det vanligt att svenskar och norrmän reste till Frederikshavn för att handla billig mat men numera är prisskillnaden på mat så liten, åtminstone för svenskar, att det inte lönar sig att handla mat billigare. Dock kan det ju vara trevligt att köpa hem lite av den goda danska osten.

Vin, sprit och framför allt öl är fortfarande mycket billigare i Danmark och det lönar sig att handla dessa drycker i Fredrikshamn. Dessutom hittar du ett större utbud än hemma.

Billig öl Fredrikshamn

Ett bra ställe att börja är att besöka de större livsmedelsbutikerna, där du kan hitta ett utbud av öl i olika prisklasser. Du kan också utforska några av de mindre ölbutikerna som ofta har specialiserat sig på ett bredare urval av ölsorter. Många av dessa butiker erbjuder också möjligheten att köpa öl i bulk eller som del av olika erbjudanden, vilket kan hjälpa dig att spara ännu mer.

För den som är intresserad av att smaka på lokalproducerad öl är det värt att leta efter ölbryggerier eller pubar som serverar öl från Fredrikshamn eller närliggande områden. Där kan du ofta hitta unika ölsorter till rimliga priser och samtidigt stödja lokala producenter.

 

Färjor

Det är lätt att ta sig med färja till Frederikshavn med färja. Stena Lines stora färjor avgår flera gånger dagligen från Göteborg . Du får en skön resa med god mat och shopping..

Nordjylland

Norra delen av Jylland har länge varit ett omåttligt populärt turistmål.

Danmark över dagen

Njut av båtresan och se dig om kring i staden. Vill du så hinner du till Skagen eller Ålborg när du åker till Danmark över dagen.

Skagen

Det är enkelt att ta sig till Skagen. Vill du inte köra själv går tåget från Frederikshavn, stationen ligger på promenadavstånd från färjan.

The Reef

The Reef i Frederikshavn är en oas av tropisk lyx vid färjeläget, och det är en plats där du kan uppleva Karibiens magi mitt i Danmark. Det här är mer än bara ett vanligt hotell; det är en fullständig destination i sig själv.

Cloostårnet

Cloostårnet som är nord-jyllands högsta utsiktspunkt ligger på kullarna högt ovanför Frederikshavn.

Annonser ▼
Den kompletta guiden för resor till Frederikshavn och Nordjylland

Detta är en oberoende sajt.
Alla varumärken tillhör respektive ägare

Foton/bilder från Pixabay om ej annat anges.

© 2015-2024 Martin Ivarson